Att leva före sin tid

Hallå igen! Nu har det varit lite annat som har kommit emellan, dålig uppdatering, jag vet. Men nu så!

Jag tänkte berätta lite om hur inköpen går till, för det är ju så att vi ju faktiskt lever lite “före vår tid”, dvs när sommaren precis har börjat här hemma, så pågår just nu inköpen inför Vår/Sommar 19. Det är inte så konstigt att man blir lite förvirrad ibland och tänker: Vänta nu, vad är det för varor på ingång, och speciellt svårt blir det eftersom en del leverantörer levererar “I säsong”, dvs nästan direkt, och en del leverantörer ska man beställ nästan ett år i förväg.

Så ett inköpsår ser ut ung så här:

Jan – Formexmässan i Älvsjö, dit åker jag för att spana på trender, titta på accessoarer mm

Feb – Fashion week i Stockholm, som jag brukar besöka 3-5 dagar . Då bokar jag in träffar med mina leverantörer och köper in höst/vinter

Mar-april – Då får jag besök av en del av mina leverantörer och de visar upp vinter och jul/fest kollektionerna

Maj-juli – Då börjar inköpen av våren, leverantörerna besöker oftast mig.

Augusti – Fashion week i Stockholm – Inbokade besök för inköp av Vår/Sommar nästa år

Augusti – Formexmässa

Sept-jan – Besök av leverantörer som visar sommarkollektionerna

Det är ju förstås jättekul, men också väldigt intensiva och stundtals jobbiga inköpsperioder, då det är så viktigt att handla rätt, att veta vad ni som kunder vill ha, och vad som väntas bli hett i den kommande säsongens mode.

Höstens kläder köpte jag alltså in redan i februari, och jag lägger upp lite bilder här på en del läckerheter. Nästa vår kommer ni också få se ett par bilder på..

Så visst kan man säga att jag lever före min tid…dock, vi ska ju leva i nuet, även om det är svårt ibland.

Men sommarnuet! Det är ett “nu” som är härligt och skönt att leva i, och när det gäller kläder i butiken så finns det fortfarande många godbitar kvar, och en del nyheter. Bl a har jag fått in ett parti jättehärliga t-Shirts i EKO-bomull, till ett helt fantastiskt pris. Endast 249 kr, och på bilderna ser du de färger som finns. De med tryck är också i 100 % bomull och de kostar 299.

Byxorna jag har på mig är väl superläckra! Från Nanso i en kraftig bomullstrikå.

Dessa toppar finns också hemma nu, 299 kr, linnet 199kr

 

Sommartunika i ett härligt Cupro, (viscose) och en oversize top, båda från Ralston, men hennes karaktäristiska design. Den svartvita klänningen kommer från Nanso

Så lite nyheter som kommer i höst! Vi är så glada åt att få in Jumperfabriken hos oss. Härliga stickade kläder i finaste bomull, ull och viscose. Sen ser vi fram emot att få de härliga handgjorda skinnbootsen från BRAKO. De har uttagbar sula så att du kan lägga i dina egna inlägg! Bara en sån sak! Snart i en butik nära dig;)

 

 

Till sist en bild på fina Anna som säljer Isay, ett av våra populära danska märken. Oj, vad mycket snyggt hon visade, bl a de här urläckra byxorna med den vackra blusen med broderade rosor. Så fina vi ska bli nästa vår…också!

Hoppas vi ses i butiken! Du är så välkommen!

Kram

Susanne

 

 

 

 

Leave a Reply