Varför finns november!

 

Hallå där ute i höstmörkret!

Ja, nu får vi bita ihop, jag tänker ibland: Varför finns november?

Men så får man ju inte tänka, eller hur? Faktiskt så måste man ju istället tänka. Jag finns! Och det, ska man ju vara tacksam för!

Det kan man ju inte riktigt ta för givet, eller hur! För två år sedan blev ju jag väldigt påmind om det.

Det var i okt 2016 som jag fick min stroke.

Som tur var så var den en liten, som inte gav så stora men, endast en liten talrubbning och så blev motoriken i höger hand något sämre. Men det var skrämmande dagar där på sjukhuset, på strokeavdelningen, och där jag också kunde se, med egna ögon, hur illa det skulle ha kunnat bli.

Orsaken till min stroke var ett skyhögt blodtryck, som kom sig av att jag var så stressad.

Nu är jag ju tillbaka och jobbar heltid igen, men jag var ju tvungen att se över mitt liv, vad det var som gjorde mig så stressad. detta ledde till att jag avvecklade de andra två butikerna, och koncentrerade mig på en. Jag har också lärt mig, genom kunniga människor inom området, verktyg att hantera stressen. Andningen tex, den är ett viktigt verktyg. Att vistas i naturen, och att promenera, röra på mig, har också hjälpt mig.

Numera tänker jag efter innan jag planerar möten, jag ser till att det finns stunder för återhämtning under dagen, och jag tvingar mig själv att gå “offline” ibland

Ja nu blev jag lite personlig här, men det kan man väl få vara ibland.

Jag brukar säga till mina vänner ibland; Var rädda om er, kolla blodtrycket och andas lugnt!

I butiken där hämtar jag numera kraft, jag närs av mitt jobb, men jag låter inte den ta över mitt liv (svårt…)

Det droppar in lite nästan varje dag, och som vanligt avslutar jag med lite fina bilder! Och kom ihåg, vi skickar gärna, det är ju inte alla som bor nästgårds, en del av er läsare bor ju tex i Piteå, en del andra i Björkhagen, ja och Klutmark också för den delen.  Spridda över hela Sverige, KUL!

Var rädda om er, håll koll på blodtrycket och andas lugnt!

Kram

Susanne

Fin blus från Crem, i en härlig midnatttsblå färg (något mörkare än på bilden)
En godbit från du Milde!
…och så här glad blev jag när jag tog den på mig!
Härlig röd tunika/klänning från Baldino
Snygg storskjorta från 2 Biz. Den kan även bäras som klänning!
Höstiga färger från färgstarka Baldino
Färgstarkt även från Ralston
Nanso, klänning på mig, tunika på andra
Mera färg, mera Nanso!
Nanso igen
Snygga klänningar till julen alla festligheter!
Den här godingen är på väg! Pax för den!

One Response to “Varför finns november!”

Author's gravatar

Hej Birgitta! Vad glad jag blir! Hoppas att det går bra med brädorna och renoveringen! Du är SÅ välkommen in, vet du!

Leave a Reply