Inget som cashmere!

Hej på er!

Idag har jag gjort en beställning på fler cashmereponchos. Den “lilla” ponchon som vi har haft nu ett tag, är ju så populär, då den inte känns för stor och otymplig. Den stora är ju perfekkt som tex ytterplagg, mendan den lilla även passar inomhus. Och 100 % Cashmere, eller Kashmir, det går att säga/skriva både och.

Så gosigt!

Här ser ni en bild på en sådan get och nedan ser du ett utdrag från företaget som jag köper dem ifrån

“Kashmirgeten Kashmirull är en väldig mjuk ull som kommer från kashmirgeten. Kashmir getterna lever i ett extremt kallt och ogästvänligt klimat med stora temperaturskillnader. Det är just omständigheterna i klimatet och området de lever i som gör att naturen skapar något så unikt som kashmirull. Getterna har en extra mjuk underpäls som också kallas för dun. När getterna börjar fälla sin vinterull, kammas getterna för hand och man separeras den duniga underullen medan den övriga ullen, det så kallade täckhåret. För den finaste kashmiren ändvänder man endast ullen från delar av geten där den finaste ullen sitter och där ullfibrerna är som längst. Merparten av världens kashmir kommer idag från Inre Mongoliet i Kina där den finaste kvalitén på kashmir finns.”

 

Denna poncho blir din för 1699, och vet du inte vad du ska önska dig i julklapp, så har du det här.

Jag lägger upp bilder på dels de färger som redan nu finns hemma, och även de färger som jag beställt och som kommer hem i nästa vecka.

Om du “bara” vill ha en lättare och inte så varm poncho/cape så har vi ju den populära capen från Ulla Jacobsson. Den kostar 345 kr och finns i drygt 40 färger.

Välkommen in och kika!

Dessa ovan har vi redan nu hemma!

Dessa färger, ovan,  får vi hem nästa vecka!

Här har ni den populara capen “Ella” som finns i en mängd olika färger, 345 kr

Slut för idag, tack för idag!

Kram

Susanne

Leave a Reply