Finklänningen

Hallå!

Visst känner ni igen känslan av att ta på sig en finklänning….kanske är det länge just du gjorde det, du kanske trivs bättre i byxor, men alla ni som har haft en “finklänning” att ta på, antingen i barndomen eller studenttiden, eller i nutid, känner nog igen er i  den känslan!

Det är ju också så skönt att ta på endast ett plagg, det är “som fort gjort.” (sen blir den ju så mycket snyggare med en underklänning, så ok då, 2 plagg)

Jag minns en jul när jag var 25-26 och jag hade sytt mig en för åttiotalet tidtypisk klänning, Den var i röd sammet, puffärmar OCH axelvaddar OCH en virkad löskrage till det. Alltså jag var så fin, tyckte jag då. Nu är jag lite ledsen över att jag inte sparade den, hade varit kul att höra Lovisas och Amandas (mina döttrar som nu är i den åldern) reaktioner.

En annan finklänning som jag ägt och som jag inte har gjort mig av med är även den en sammetsklänning (faiblesse för sammet kanske) i mörk sammet med stora, stora blommor i dova färger på. Den är så fin, och så tidlös. kan jag ha på många fester, och på så sätt är det ju också ett hållbart tänk.

Fina sammetsklänningen från Isay endast 599
Röd sammet!
Mönstrad sammet från 2 Biz

Många kunder som kommer in i butiken och vill köpa en klänning, säger ofta “Jag vill ha en klänning, en finklänning, men den får inte vara för fin! Jag vill ju kunna använda den länge! Kan ibland vara lite svårt att få ihop, men som du vet så brukar vi lyckas. Tillbehören kan ju göra stor skillnad, tex. Boots, sneakers eller pumps, det kan förändra hela looken.

Om du funderar på att köpa deg en finklänning, eller en fin klänning, till julens alla fester och middagar, så börjar det bli hög tid nu, för storlekarna börjar tryta.

Om du inte vill ha en fin klänning när du går på fest så har vi just nu många alternativ i form av snygga byxor och kjolar.

Som de här:

Ursnygg fodrad viscosekjol, med härligt “schwung” från Cream

 

Eller denna långkjol från 2Biz, så aktuellt mönster
Dessa byxor från Isay har blivit mångas favorit. Finns i blått och svart

 

Fler finbyxor, dessa med glitter och sprund
Nu har den kommit!
Julblusen!

Av denna finns det kvar 1 st Small och 1 st XXL
Röd tunika /klänning i tung viscosetrikå

Nej nu väntar butiken!

Kram på er, hoppas vi ses!

Susanne

 

 

Leave a Reply